NTP-NTMV-17-A-0043 “Szilver Formáció Sochiban” projekt

A SZILVER TSE formációs csapata részt vehetett a WDSF European Championship Standard Formation, Sochiban  (Orosz Konföderáció) 2018. február 22-26. között és az Europa Bajnokság III. helyezettje lett.

Az NTP-NTMV-17-A-0043 SZILVER Formáció Sochiban projekt biztosította az útiköltséget. Az Emberi Erőforrások Minisztérium,  Nemzeti Tehetség Programjának alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése.

 

A SZILVER TSE formációs csapata a 2017. február elején, Szigetszentmiklóson megrendezésre kerülő Magyar Bajnokságon kvalifikálta magát, így részt vehetett a WDSF European Championship Standard Formation, Sochiban  (Orosz Konföderáció) 2018. február 22-26. között. A delegációban 18 versenytáncos és két kísérő tanár volt.

László Csaba szakmai munkáját a neves  orosz tánctréner, Alaksey Litvinov segítette.

A koreográfia címe: Hungarian Spirit, amely nagy sikert aratott és az Europa Bajnokság III. helyezettje lett.

 

A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM keretén belül kiírt “A hazai tehetséges, országos versenyeken eredményt elért magyar fiatalok nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken, a hivatalos magyar csapat nemzetközi tudományos diákolimpiákon, valamint tantárgyi világversenyeken való részvételének támogatása” pályázat NTP-NTMV-17-A-0043 SZILVER Formáció Sochiban projekt biztosította az útiköltséget versenyzőink számára, az Orosz Konfőderációban megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra.

Az Emberi Erőforrások Minisztérium, Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése.

 

 

A versenyen elért III. helyezés hatalmas motiváció és jelentősen hozzájárult a kudarc és a siker kezelésére.  Jó lehetőség volt a visszacsatolásra, viszonyítási pont volt a szakmai tudásáról a versenyzőknek és a trénernek is. Szakmai és művészeti értékek növekedése a tapasztalatszerzés során. Együttműködések létrehozása külföldi szakemberekkel, csoportokkal.

Magyarország imagenak építése, jóhírének növekedése és Szentes város, valamint SZILVER TSE nevének megismerése.

A nemzetközi verseny a táncosok számára olyan motivációt és sikerélmény biztosított, amely a következő évben hozzájárul, hogy motiváltak legyenek az edzéseken

A felkészülés során tehetséggondozás, a profi gyakorlati és elméleti tudás átadása is előtérbe került.

 

A SZILVER Táncsport Egyesület egyik sarkalatos célja az utánpótlás “megkeresése”. Már nem elég “csak” eredményesnek lenni az adott területen, az egyesületnek nagyon nagy hangsúly kell fektetni a versenytánc népszerűsítésre és az együttműködésre is. Meg kell keresni azokat a lehetőségeket, amelyek támogatják a tehetségek megmérettetését. A Magyar Bajnokságokon túl fantasztikus visszajelzés egy ilyen nemzetközi verseny. Az itt nyert tapasztalatok nagymértékben hozzájárulnak a magyarországi versenytánc szakmai fejlődéshez.

Az edzéseken, egyéni és közös felkészítéseken különösen nagy tapasztalattal rendelkező saját trénerek mellett, nemzetközi versenyeken kialakított kapcsolatoknak köszönhetően külföldi edzőktől is lehet tanulni. Ennek a felkészítő munkának az eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint a táncversenyeken elért eredmények.

 

A III. helyezet Formációs csapat névsora:

 

  1. Balanescu Liliána
  2. Bencze István
  3. Bődi Lajos Richárd
  4. Busa Dóra
  5. Czuczi Patrik
  6. Dulai György
  7. Kakas Lúcia
  8. Kis Vencel
  9. Kósa András
  10. László Szilvia
  11. Lengyel Helga
  12. Lucz Laura
  13. Makan Zsuzsanna
  14. Melis Bettina
  15. Mészáros Bence Levente
  16. Prozlik Anna
  17. Rónyai Zoltán
  18. Schwartz Péter

 

Tánctréner, koreográfus és felkészítő: László Csaba

 

Köszönjük a táncosok, trénerek áldozatos munkáját, szívből gratulálunk Nekik és sikeres versenyzést kívánunk a következő bajnokságokhoz!

 

Köszönjük a támogatást a Emberi Erőforrások Minisztériumnak és a Nemzeti Tehetség Programnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük